TKD YAYINLARI

2012 Yılı ilk Beceri (sözlü) Değerlendirme Yeterlilik Sınavı Hipertansiyon, Lipit, KKH Ortak Toplantısı sırasında, KKTC'de

tkd.org.tr


Değerli Meslektaşımız,

Bildiğiniz gibi 27. Ulusal Kardiyoloji Kongresi sırasında gerçekleştirdiğimiz seçimsiz genel kurulumuz, deneyimlerimiz ışığında hem Uzmanlık Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme Sistemimizde hem de zaten epeyce yol kat etmiş bulunan Bilgi ve Beceri Değerlendirme Yeterlilik Sınavlarımızla ilgili güncellemeleri İç Yönergemizde yapmıştı ve bu güncellemeleri daha önce duyurmuş, web sitemize de eklemiştik.

İkinci Yürütme Kurulumuzun görev süresinin son yılı olan 2012'de de 1 Bilgi (yazılı) ve 3 Beceri (sözlü) Değerlendirme Sınavı yapacağız; ayrıca Üçüncü Dönem Kurum Değerlendirme Çalışmalarını gerçekleştireceğiz. 2012 Sınav Takvimi aşağıdaki gibidir:

 

EĞİTİM TOPLANTISI

TARİH

KENT

Beceri Değerlendirme (Sözlü) Sınavları

22. Sınav

Hipertansiyon, Lipit, KKH Ortak Toplantısı

23-26 Şubat

KKTC

23. Sınav

19. Ulusal Uygulamalı Girişimsel Kardiyoloji Toplantısı

12 -15 Nisan

Antalya

24. Sınav

28. ULUSAL KARDİYOLOJİ KONGRESİ

11 - 14 Ekim

Antalya

Bilgi Değerlendirme (Yazılı) Sınavı

10. Sınav

28. ULUSAL KARDİYOLOJİ KONGRESİ

11 - 14 Ekim

Antalya

 

Bu dönem, ayrıca, ilk Yeterlilik Belgelerini almış meslektaşlarımızın belgelerinin güncelleneceği dönem olacaktır. Dileyen uzmanlarımız yeniden yazılı ve sözlü sınavlara girebilecekleri gibi; dileyenler de, İç Yönergemizin konuyla ilgili 8.4. maddesi gereğince, geçen 5 yılda Kardiyoloji alanındaki Sürekli Tıp Eğitimi Etkinliklerinden en az 100 kredi aldıklarının belgelerini gönderebilirler. Bu işleme hazırlıklı olunması amacıyla, bildiğiniz gibi, beş yıldır TKD her Mezuniyet Sonrası Eğitim Programının duyurusunda "Uzmanlarımızın Yeterlilik Belgelerini yenileme zamanı geldiğinde ibraz edebilmek için her toplantının TTB-STE Kredilendirme Kurulu Formu'nu eksiksiz doldurması" uyarısında bulunmuştu; hala da bu uyarılarını sürdürüyor.

Sevinçle belirtmeliyiz ki bazı meslektaşlarımız belgelerinin sürelerinin uzatılması için belge göndermek yerine yeniden sınava girmeyi tercih etmektedirler.

Şu ana dek 8 kurumumuzun "Kurum Yeterlilik Belgesi", 619 uzmanımız da Yeterlilik Belgesi almışlardır. Bu sayının 2012'de de artmaya devam edeceğinden eminiz.

Beceri Değerlendirme (Sözlü) Sınavlarında en az 3 akademisyen TKYK üyesi jüride görev alacaktır.

Sözlü Sınav, "olgulara dayalı irdeleme" biçiminde olacak ve adaylar sınava birer birer alınacaktır.

28. Ulusal Kardiyoloji Kongresi sırasında da, önceki örneklerde olduğu gibi, önce yazılı, bir sonraki gün de sözlü sınav yapılacak ve yazılıda başarılı olan kardiyoloji uzmanlarına aynı kongre sırasındaki sözlü sınava girme olanağı sağlanacaktır.

Sınav harçları bu yıl da 50 TL'dir. İsteyen uzmanlarımız TKYK web sitesindeki Sınav Başvuru Formlarını doldurarak başvurabilirler.

Bilgi Değerlendirme (Yazılı) Sınavına eğitiminin son yılına girmiş uzmanlık öğrencilerinin de girebildiğini özellikle çevrenizde duyurmanızı rica ederiz.

Başarı dilekleri ve saygılarımızla. 

 

Prof. Dr. Nail Çağlar

Prof. Dr. Armağan Altun

TKYK Başkanı

TKYK Genel Sekreteri