TKD YAYINLARI

33. Ulusal TKD Kongresinin Ardından

tkd.org.tr




TKD, bu yıl da başarılı bir kongreye imza attı.

Geçtiğimiz Ekim ayında Antalya’da Titanik Otelde gerçekleşen 33. Ulusal kardiyoloji Kongresinde katılımcı sayısı 2365 idi. 9 paralel salonda yürütülen kongrede 131 oturum, 12 kurs gerçekleşirken 1000’e yakın konuşma yapıldı.

Bu yıl 20 ülkeden 23 yabancı konuşmacı davetlimiz olarak kongremize katıldı. ESC’ Başkan yardımcısı Prof Dr Bela Merkely ve yönetim kurulu üyesi Prof Dr Stephan Achenbach da bu konuşmacılar arasında yer aldılar.

Sürekli olarak genç kardiyologlara ayrılan 1 salonda, 10 oturumda 46 genç meslektaşımız konuşmacı olarak görev aldı.

Bildiriler değerlendirildiğinde, kongremizde 224 sözlü bildiri ve 370 poster bildiri sunuldu, bunlara ilaveten 205 poster olgu ve 91 sözlü olgu sunumu yer aldı.

Kongremizde;
TKD Prof. Dr. Muzaffer Esat Güçhan ve Prof. Dr. Remzi Özcan Genç Araştırmacı Teşvik Ödülleri
TKD Arşivi En İyi Makale Ödülleri (2005-2011) ve Dr. Ümit Aker TKD Arşivi En İyi Makale Ödülleri
TKD- Sanofi Hayatı Uzatan İşlemler (Zentiva) En İyi Girişimsel Olgu Ödülü
Kongre En İyi Sözlü Bildiri Ödülleri
Yılın En Başarılı Genç Kardiyologları

Ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl açılış töreninde ilk kez TKD’nin en yaşlı üyelerine, derneğimizin vefasını gösteren şükran plaketleri takdim edildi. Ödüllerini almak üzere davet edilen emektar üyelerimizden kongreye katılabilenler Prof. Dr. Ali Ekmekçi, Prof. Dr. Jale Cordan, Prof. Dr. Gültaç Özbay, Prof. Dr. İstemi Nalbantgil, Prof. Dr. Bilgin Timuralp, Prof. Dr. Önal Özsaruhan ve Dr. Tanju Özsaruhan’a ödülleri TKD Yönetim Kurulu eski Başkanları Prof. Dr. Çetin Erol, Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu, TKD yönetim kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Şahin ve Gelecek Başkan Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol tarafından takdim edildi. Kıdemli hocalarımız yıllar sonra Türk Kardiyoloji Camiası ile tekrar bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Oldukça duygusal konuşmaların yapıldığı tören Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Cevdet Erdöl’ün ‘Türkiye’nin Tütünle Mücadelesi’ başlıklı konuşmasıyla son erdi.