TKD YAYINLARI

Anaheim, Kaliforniya’da gerçekleşen Amerikan Kalp Cemiyeti (AHA) kongresinde ülkemiz başarı ile temsil edildi

tkd.org.tr




AHA kongresinde, bu yıl TKD-AHA ortak oturumunda ana konu başlığı ‘Secondary Prevention After ACS in 2017’ idi. Bu oturumda, moderatör olarak Dr N. Özer ve Dr M. Bonaco görev aldı. Oturumda  Dr L.Tokgözoğlu ‘How Far Should we Lower LDL Post ACS? ‘, Dr O. Yavuzgil ‘Antiplatelet Therapy: Which, When and How Long?’, Dr M. B. Yilmaz, ‘Heart Failure After ACS: Double Trouble’, Dr Z. Amsterdam, ‘How Do We Follow-up With These Patients?’ ve Dr N. Wenger‘Treatment Gap in ACS Survivors: Real Life Experience’ başlıklı konuşmaları yaptılar.

Kongrede bu yıl programda üyelerimizden Dr. B. Görenek ‘Factors That May Influence Reverse Ventricular Remodeling Following PVC Suppression’ ve Dr. A. Oto ‘CRT vs CRT-D in HFLEF’, başlıklı konuşmaları ile yer aldılar.

AHA kongresinde bu yıl ülkemizden 5 poster bildiri sunuldu. Üyelerimizden Dr. A. Demirkıran ‘Effects of Aldosterone Hormone on Endothelial Function With Carotid Intima-media Thickness Among Resistant and Early Onset Hypertension Patients’, Dr M. Kayıkçıoğlu, ‘Very Low Rates of LDL Goal Attainment in Real Clinical Setting: Interim Results of a Nation-wide Registry of Familial Hypercholesterolemia in Turkey (A-HIT 2)’,  Dr. D. Koçyiğit, ‘Vitamin D Replacement Ameliorates Serum Lipoprotein Functions, Adipokine Profile and Subclinical Atherosclerosis in Pre-menopausal Women’,  ve  Dr M. Meriç ‘Echocardiographic assesment of pulmonary arterial Stiffness in Human Immunodeficiency virüs infected patients’ başlıklı çalışmalarını poster olarak sundu. Ayrıca, Dr. Vijaya Juturu, ‘Salacia Chinensis and Metabolic Risk Factors: in vivo Model’ posterini  Fırat Üniversitesi ile ortak çalışma olarak ve Dr. BA Steinberg, ‘Utility of a wristband device as a portable screening tool for obstructive Sleep Apnea’ başlıklı bildiriyi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile ortak çalışması olarak “ Rapid fire oral abstract” kategorisinde sundu.

Kongrede en büyük başarımız ise Genç kardiyologlarımızdan. Dr D. Koçyiğit’in aynı zamanda tez çalışması olan “Gut microbiota play a role in calcific aortic valve stenosis” başlıklı sözlü bildirisi ile 3 ödül birden kazanması idi. İlk kez ülkemizden biri tarafından kazanılan bu ödüller: Samuel A. Levine Young Clinical Investigator Award, International Early Career Investigator Award ve Paul Dudley White International Science Team Award idi.  Bu ödüllere layık görülen Dr. D. Koçyiğit ve bildiri sunan tüm üyelerimizi çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.