TKD YAYINLARI

Prof. Dr. Teoman Onat'ı yitirdik.

tkd.org.tr




 

Teoman-Onat-Profil

Derneğimizin en eski üyelerinden, 1978-84 dönemleri Yönetim Kurulu Muhasip Üyemiz Prof. Dr. Teoman Onat’ın vefat ettiğini üzüntüyle öğrendik.

16 Temmuz 2014 sabah 10.00’da İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Oditoryum Salonu’nda düzenlenecek Törenin ardından hocamız Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

8 Kasım 1931’de doğan Prof. Dr. Onat 1957’de Zürih Tıp Fakültesi’ni pekiyi dereceyle bitirdi. Aynı Fakültede 1961’de Pediatrik Kardiyoloji Doktorasını tamamladı. 1964’te yurda döndü ve İstanbul Üniversitesi’nde Pediatrik Kardiyoloji Bölümü’nü kurup 1998’de emekli olana dek yönetti. 1966’da Doçent, 1972’de Profesör oldu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin ve İstanbul Hasta Çocukları Koruma Derneği’nin kurucularındandır. 1975’te Türk Pediatri Derneği’nin, 1976’da Avrupa Pediatrik Kardiyoloji Derneği’nin başkanlıklarına seçildi. Dergimiz TKD Arşivi’nin yayın kurulunda görev yaptı ve uzun yıllar dergimizde önemli makaleleri yayınlandı.

1962’de Uluslararası Radyoloji Kongresi Schleussner Ödülünü, 1976’da Eczacıbaşı Tıp Ödülünü, 1995’te Prof. Dr. Haktan Bilim Ödülü’nü kazanan hocamız Tıbbi Filateli konusunda 70 ciltlik benzersiz çalışmasıyla uluslararası sergiler açıp ödüller almıştı. Hocamızın amatörlüğün ötesine geçmiş uğraşları arasında bestecilik, yağlıboya resim, heykel, fotoğraf ve şiir de vardı. Prof. Dr. Teoman Onat Almanca, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca biliyordu.

Türk Çocuk Kardiyolojisinin kurucularından olan ve bu alanda unutulmaz hizmetleri bulunan değerli hocamıza Tanrıdan rahmet, ailesine, Türk Kardiyoloji ve Pediatrik Kardiyoloji Camiasına başsağlığı dileriz.
 

Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulu