TKD YAYINLARI

Dünya Kalp Günü için 28 Eylül'de "Kalbin İçin Pedalla"yacak kentlerimiz 30'a ulaştı.

tkd.org.tr




Bildiğiniz gibi, Dünya Kalp Federasyonu’nun (WHF) tüm dünyadaki üyeleriyle birlikte biz de her 29 Eylül’ü Dünya Kalp Günü olarak kutluyor, kalp ve damar sağlığına toplumuzun dikkatini çekerek “sağlıklı yaşam tarzlarına” yönlendirmeye çalışıyoruz.

Bu çerçevede oluşan Kalbin İçin Pedalla bisiklet grubumuz ile ilk kez geçen yıl Dünya Kalp Günü’nde İstanbul’da ve 10 kentimizde gerçekleştirilen Kalbin İçin Pedalla Bisiklet Etkinliği bu yıl ikinci kez, 28 Eylül’de yapılacak.

İstanbul’da 28 Eylül Pazar günü saat 10.00’da Yenikapı Miting Alanı’ndan başlayıp İstanbul Surlarının çevresinde Yedikule-Topkapı-Edirnekapı-Balat-Sirkeci-Sarayburnu-Kumkapı güzergahını izleyecek olan bisiklet etkinliği yine Yenikapı Miting Alanı’nda sona erecek. Yol üzerinde su ve kumanya istasyonları kurulacak.

Fatih Belediyesi’nin de desteklediği etkinliğe katılacaklar için TKD amblem-logolu Kalbin İçin Pedalla tişörtleri hazırlandı.

Katılacakları kesinleşen merkez sayımız, 24 Eylül sabahı itibariyle 30’a ulaştı: Adana, Antakya, Antalya, Aydın, Bafra, Batman, Bilecik, Buca, Burhaniye, Bursa, Çanakkale, Denizli, Doğu Beyazıt, Erzincan, Finike, İstanbul, İzmir, Karadeniz Ereğlisi, Kars, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kumla, Lüleburgaz, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Tekirdağ ve Yalova.

Amacımız, bu yıl daha çok insanımızın, sağlıklı yaşam tarzlarını beniseyerek yüzde 85 oranında önleyebileceğimiz Kalp ve Damar Hastalıklarına karşı harekete geçmesini sağlamak.

Kadın, erkek, çocuk, yaşlı, genç her bireyimizi, yurdumuzun her köşesinde

  • Dengeli beslenmeye,
  • Düzenli egzersiz yapmaya,
  • Sigarayı bırakmaya,
  • Fazla kilolarından kurtulmaya,
  • Tuz tüketimini azaltmaya
  • Bütün bunları aileleri ve arkadaşlarıyla, komşuları ve kentlileriyle birlikte yapmaya
  • KALBİ İÇİN PEDALLAMAYA ÇAĞIRIYORUZ.

Saygılarımızla.

Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu    
Başkan
Prof. Dr. Adnan Abacı
Genel Sekreter

 

Geçen yıl düzenlenen “Dünya Kalp Günü 1. Kalbin İçin Pedalla” etkinliği sayfasını incelemek için Tıklayınız.

 

“2014 Dünya Kalp Günü Broşürü”