TKD YAYINLARI

EAPCI'nin Bireylere ve Kurumlara yönelik Eğitim ve Araştırma Burs ve Bağışlarına başvurular başladı; süre sonu 15 Ocak 2016

tkd.org.tr




Değerli Üyemiz,

ESC’ye bağlı Avrupa Girişimsel Kardiyoloji Birliği (EAPCI), bu yıl da, ESC Tam Üyesi bir ülkenin Girişimsel Kardiyoloji Merkezinde özel bir girişimsel araştırma projesi yapmak ya da 12 ay eğitim almak isteyen BİREYLERE ve bu tür çalışmalara yer vermek isteyen KURUMLARA 25.000 Avroluk Eğitim ve Araştırma Bursları-Bağışları vereceğini duyurdu.

Türkiye’den bireysel başvuru için hekimin

  • Türk vatandaşı olması
  • 15 Ocak 1980’den sonra doğmuş ya da Kardiyoloji uzmanlığını yeni almış ve Girişimsel Kardiyoloji eğitimine başlayacak düzeye erişmiş olması
  • Uluslararası hakemli dergilerde bilimsel yayınları bulunması ya da araştırma konusunda bir Doktora Programını tamamlamış ya da tezini 15 Ocak 2016’ten önce teslim etmiş olması ve
  • EAPCI üyesi olması zorunludur. (Henüz EAPCI’ye üye olmadıysanız burs başvurunuzdan önce EAPCI üyelik işleminizi http://www.escardio.org/communities/EAPCI/Pages/membership.aspx adresinden tamamlayabilirsiniz.
  • Bireysel başvuru sahipleri eğitim almak istedikleri merkezleri bildirmeyecek, EAPCI’nin belirleyeceği merkezde çalışmayı kabul edeceklerdir.
  • Nihai karar, belirlenen merkezin bursiyeri kabul mektubu ve –gereken durumlarda- ilgili ülke vizesinin alınmasıyla kesinleşecektir.

İlgileniyorsanız, bugünden başlayarak 15 Ocak 2016 akşamına dek başvurunuzu EAPCI’ye gönderebilirsiniz. Bireylerin ve Kurumların bu olanaklardan yararlanmak için dolduracakları formlar da http://www.escardio.org/Guidelines-&-Education/Career-development/Grants-and-fellowships/Interventional-cardiology/EAPCI-interventional-cardiology-training-and-research-grants?hit=ecampaign sayfasında yer almaktadır.

Kurumsal başvuru koşulları da aynı sayfada yer almaktadır.

Başarı dilekleri ve saygılarımızla.

Prof. Dr.Adnan Abacı
TKD Genel Sekreteri
Prof. Dr. Ömer Göktekin
TKD Girişimsel Kardiyoloji Birliği Başkanı