TKD YAYINLARI

“Etik Kurullar Soruyor” Canlı Konferansı...

tkd.org.tr




Son yıllarda klinik araştırmalarda artış, etik kurul sayılarının artması ve yaygınlaşması, klinik araştırmacıların deneyimsizlik ve bilgi eksikleri nedeniyle sundukları dosyalardaki sorunlar, çok sayıda yeni etik kurul üyesine gereksinimin ortaya çıkması, tıbbi cihaz klinik araştırmaları gibi yeni alanların karşımıza daha çok geleceği beklentisi, mevzuatlardaki hızlı güncellemeler gibi çeşitli nedenlerle Etik Kurullarımız çeşitli sorunlarla karşılaşmakta ve bu sorunları çözmekte sıkıntılar yaşamaktadırlar.

Bu nedenle Klinik Araştırmalar Derneği, Etik Kurullar ile sorunlarına yanıt verebilecek muhatapları biraraya getirmek için uğraşı vermektedir.

Bu kapsamda Klinik Araştırmalar Derneği Uzaktan Eğitim Programı web sitesi olan KADUZEM (www.kaduzem.org)’de 14 Mart 2016 Pazartesi günü Saat 12:15’te Prof. Dr. Hamdi AKAN’ın moderatörlüğünde; Prof. Dr. Meral TUNCER, Dr. Ecz. Hilal İLBARS ve Uzm. Bio. Asım HOCAOĞLU’nun katılımıyla soru-yanıtlar formatında planlanan “Etik Kurullar Soruyor” Canlı Konferansı gerçekleştirilecektir.

Bilgisayarlarınızdan veya mobil sistemlerden (iPad, iPhone ve Android cihazlar), internet bağlantınızın olduğu her yerden katılabileceğiniz Canlı Konferans sırasında sorularınızı iletebilir, yanıtlarını anında alabilirsiniz.

Canlı Konferansı Klinik Araştırmalar Derneği Uzaktan Eğitim Programı olan KADUZEM (www.kaduzem.org)’den Kullanıcı Adı bölümüne kendi e-posta adresinizi, Şifre bölümüne de “kaduzem” yazarak izleyebilirsiniz.

Konu : Etik Kurullar Soruyor

Moderatör : Prof. Dr. Hamdi AKAN

Konuşmacılar : Prof. Dr. Meral TUNCER

Klinik Araştırmalar Derneği Başkanı

Başkent Üniversitesi Klinik Araştırmalar Etik Kurul Başkanı

Dr. Ecz. Hilal İLBARS

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Klinik İlaç Araştırmaları Daire Başkanı

Uzm. Bio. Asım HOCAOĞLU

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Tıbbi Cihaz Onaylanmış Kuruluş ve Klinik Araştırmalar Daire Başkanı

Tarih-Saat : 14 Mart 2016 Pazartesi, 12:15

Yer : www.kaduzem.org