TKD YAYINLARI

EuroPRevent 2016 İstanbul Kongresi terör gerekçesiyle iptal edildi.

tkd.org.tr




Değerli Üyemiz,

Bildiğiniz gibi, yoğun çabalarla EuroPRevent 2016 Kongresi’nin 5-7 Mayıs 2016’da İstanbul’da yapılmasını sağlamıştık; son altı ayda İstanbul ve Ankara’da yaşanan terör olaylarına karşın EACPR içinde kesintisiz çaba göstererek bu toplantının başka bir ülkeye aktarılmasını önlemeye çalışmış, resmi makamlarımız nezdinde de iptal kararının önlenebilmesi için gereken her türlü girişimi sürdürmüştük.

Ne yazık ki Kongrenin başlamasına bir aydan az bir zaman kalmış olmasına karşın Avrupa Kardiyoloji Derneği, EuroPRevent 2016 Kongresi’nin terör gerekçesiyle İstanbul’da yapılmayacağını bildirdi.

EuroPRevent 2016 Kongresi’nin nerede, ne zaman yapılacağı belirlenip bildirildiğinde ayrıca duyuracağız. Bu kongreyle ilgili hazırlık çalışmalarınızı yeniden programlayabilmeniz açısından alınan iptal kararını bir an önce dikkatinize sunuyoruz.

Dileğimiz, Türkiye’de yapılması planlanmış ve duyurulmuş olan öteki bilimsel toplantıların benzer iptallerle karşılaşmaması, bu eğilimin gelecek yıllara da yayılmaması; ülkemizde güvenlik ve barış ortamının yeniden ve en kısa sürede kurulmasıdır.

Saygılarımızla.

Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu
Başkan
Prof. Dr. Adnan Abacı
Genel Sekreter