TKD YAYINLARI

Genç Kardiyologlar Grubu'na üye olacak 35 yaşından gün almamış Kardiyologlar ile Kardiyoloji Uzmanlık Öğrencilerine TKD'ye ve EACVI Club 35'e üyelik desteği

tkd.org.tr




Değerli Üyemiz,

 10 Aralık 2004’te alınan Yönetim Kurulu kararıyla Kardiyoloji İhtisas Sürecindeki Uzman Adaylarımıza TKD’ye özel statüde üye olmaları kabul edilip duyurulmuştu.Asistan Üye sayımız bir yandan sürekli artarken, bir yandan da Uzmanlığını alanların Asil Üyeliğe geçmesiyle azalarak bugün 383 hekime ulaştı.

Büyük çoğunluğunu onların oluşturduğu 35 Yaşından Genç Kardiyoloji Uzmanı ve Uzman Adaylarımızın bilimsel çalışmalara daha sistemli biçimde katılmalarını desteklemek ve özendirmek, Yönetim Kurullarımızın özel önem ve öncelik verdiği konulardan oldu.
 
Bu çerçevede, 24. Ulusal Kongremiz sırasında ESC Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle 25 Ekim 2008’de İstanbul’da yapılan toplantıda ilk kez TKD önerisi olarak Genç Uzman ve Uzman Adaylarına ESC çalışmalarında özel yer verilmesini gündeme getirdik. 2009 ESC Kongresi sırasında Fransızların da sahip çıkarak desteklediği bu yaklaşım, ESC içinde önce Future Leaders in Cardiology adıyla oluşturulan grubun daha sonra Cardiologists of Tomorrow olarak değiştirilmesiyle uluslararası bir kabul gördü.
 
Bu projenin öncüleri olarak, TKD içinde de Genç Kardiyologlar Grubu’nun kurulması kararlaştırıldı. 35 Yaşından tüm Genç Kardiyoloji Uzmanı ve Uzman Adayı Üyelerimiz bu gruba üye olmaya davet ettiğimizi anımsayacaksınız.
 
Şu anda 79 üyesi bulunan Genç Kardiyologlar Grubumuz şimdiden önemli projeler geliştirip uygulamaya başladılar. Onların bu çabalarını takdirle destekliyoruz. Gelecekteki görevlendirmelerde ve şimdiden yılda 415.000 TL’ye ulaşan bilimsel toplantılara ve araştırmalara gençlerin katılması için ayrılıp harcanan fonumuzun tahsisinde bu Genç Kardiyologlar Grubu’na üyelik önemli ölçütlerin başında gelecektir.
 
Bu çerçevede, Deva Holding’in koşulsuz desteğiyle, mevcut Genç Kardiyologlar Grubu üyelerimiz ile yeni başvuracak 30 Genç Kardiyoloğun ESC’ye bağlı Ekokardiyografi ve Öteki Görüntüleme Yöntemleri Birliği (EACVI)’nin Club 35’ine üyelik aidatları ödenecektir. Deva yetkililerine bu destekleri için teşekkür ederiz.
 
Bu olanaktan çevrenizdeki 35 yaşından gün almamış tüm genç kardiyologlar ile kardiyolog adaylarını haberdar etmeniz ve Genç Kardiyologlar Grubu üyeliğine yönlendirmenizi diliyoruz.
 
Saygılarımızla.
 
Prof. Dr. Ömer Kozan Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol
Başkan     Genel Sekreter

Genc Kardiyologlar Duyuru