Bitki-bazlı diyetin koroner arter hastalığı dışında kalp yetersizliği risk faktörlerine sahip olan hastalardaki koruyucu rolünü araştıran prospektif bir popülasyon çalışmasıdır.
Yazarlar REGARDS (Reasons for Geographic and Racial Differences in Stroke) çalışma kohortundaki 18000 hasta üzerinde yaptıkları anketle 5 sınıf beslenme ortaya koymuşlardır.
Kolay diyet: Meksika ve Çin stili et ve fasülye karışımı yiyecek
Bitki-bazlı diyet: Meyve, sebze, meyve suyu, tahıl, balık ve kümes hayvanlarından zengin diyet
Tatlı diyet: Yağ eklenmiş, ekmek, çikolata, tatlılar, şekerli kahvaltı yiyecekleri
Güney diyeti: Yağ eklenmiş, taze yiyecek, organ ve işlem görmüş et, yağlı süt, yumurta/ yumurtalı ürünler
Alkol/salata diyeti: Bira, şarap, likör, yeşil lifli sebzeler, salata sosları, fındık, istiridye ve kahve |